Rocky Mountain High School

Home of the Lobos

Daily Class Schedules

For most students, the school day at RMHS begins at 7:30 a.m. and ends at 2:50 p.m. Class periods are 90 minutes in length. Doors to the Student Commons will open at 6:30 a.m. Lunch will be served from 10:50 a.m. to 11:40 a.m. daily except on late-start days. Students not involved with school-sponsored activities must leave the campus by 3:15 p.m. each day.

Wednesday is designated as a district wide “late start” day for collaboration and professional development. On Wednesday, the start time is delayed and class periods are shortened. The school day ends the same as the regular schedule.

Occasionally we will modify our daily schedule slightly to accommodate school-wide assemblies and graduation activities. Regular class periods are reduced slightly with lunch being at least fifty minutes long.

Following are the bell schedules we use at RMHS.

Daily Class Schedule

Period 0

6:35 a.m. – 7:25 a.m.

50 minutes

Passing

7:25 a.m. – 7:30 a.m.

5 minutes

Period 1

7:30 a.m. – 9:00 a.m.

90 minutes

Passing

9:00 a.m. – 9:10 a.m.

10 minutes

Announcements 9:10 a.m. - 9:20 a.m. 10 minutes

Period 2

9:20 a.m. – 10:50 a.m.

90 minutes

Lunch

10:50 a.m. – 11:40 a.m.

50 minutes

Period 3

11:40 a.m. – 1:10 p.m.

90 minutes

Passing

1:10 p.m. – 1:20 p.m.

10 minutes

Period 4

1:20 p.m. – 2:50 p.m.

90 minutes

Wednesday Late-Start Schedule

(Buses run at regular time)

Period 0

8:10 a.m. – 8:50 a.m.

40 minutes

Passing

8:50 a.m. – 9:00 a.m.

10 minutes

Period 1

9:00 a.m. – 10:10 a.m.

70 minutes

Passing

10:10 a.m. – 10:20 a.m.

10 minutes

Period 2

10:20 a.m. – 11:30 a.m.

70 minutes

Lunch

11:30 a.m. – 12:20 p.m.

50 minutes

Period 3

12:20 p.m. – 1:30 p.m.

70 minutes

Passing

1:30 p.m. – 1:40 p.m.

10 minutes

Period 4

1:40 p.m. – 2:50 p.m.

70 minutes

Assembly Schedule

Period 0

6:35 a.m. – 7:25 a.m.

50 minutes

Passing

7:25 a.m. – 7:30 a.m.

5 minutes

Period 1

7:30 a.m. – 8:45 a.m.

75 minutes

Period 2

8:55 a.m. – 9:00 a.m.

5 minutes

Assembly 9:05 a.m. - 9:55 a.m. 50 minutes

Period 2

10:05 a.m. – 11:20 a.m.

75 minutes

Lunch

11:20 a.m. – 12:10 p.m.

50 minutes

Period 3

12:10 p.m. – 1:25 p.m.

75 minutes

Passing

1:25 p.m. – 1:35 p.m.

10 minutes

Period 4

1:35 p.m. – 2:50 p.m.

75 minutes

Delayed Start Schedule

Period 1

9:30 a.m. - 10:30 a.m.

60 minutes

Passing

10:30 a.m. - 10:40 a.m.

10 minutes

Period 2 (w/ 10 min. homeroom)

10:40 a.m. - 11:50 a.m.

70 minutes

Lunch

11:50 a.m. - 12:40 a.m.

50 minutes

Period 3

12:40 p.m. - 1:40 p.m.

60 minutes

Passing

1:40 p.m. - 1:50 p.m.

10 minutes

Period 4

1:50 a.m. – 2:50 p.m.

60 minutes